Trädgårdspynt

Pynt i trädgården är nästan alltid ett hett ämne i trädgårdskretsar. Jag minns A&T reportage om rosa plastflamingos, trenden med blåa klot och alla otaliga hemmagjutna fågelbad som ser ut som rabarberblad. (Ja, jag har också gjort ett par...)

Nu verkar det vara mer diskret pynt som gäller, de blåa kloten är inte längre blåa utan bronsfärgade eller silvriga. Buddha-figurer i mörka färger och gamla trädgårdsredskap och krukor med lagom mycket patina är en annan rådande trend. Dock verkar trädgårdstomtar och liggande rådjur aldrig försvinna... En annan trend som fullkomligt exploderat är solcellslampor. De finns nästan i varje trädgård i olika färger och former.

I min trädgård samsas mina egna fågelbad med mosaik och spegelglas (inga rabarberblad!) med en diskret slinga solcellslampor och några zinkbaljor.

Jag gillar inte riktigt de vanliga solcellslamporna, men har nu hittat små lysande "pinnar" som pryder min rabatt ut mot gatan.



En liten redskapslåda i trä för planteringsspaden och lilla krattan kunde jag inte motstå...




På framsidan står en stor zinkbalja med stenar och vatten i. Fick en gammal tvättbräda av svärfar som passade perfekt i. Det känns på gränsen till för arrangerat för mig, kanske gör jag om det om en vecka eller så.



Det är svårt att dekorera sin trädgård smakfullt och det går aldrig att göra nåt som faller alla i smaken. Men det viktigaste är ju att du gillar ditt pynt och att det har en mening för dig. Om det är en tomte, en gammal rostig cykel eller ett gjutet rabarberblad spelar mindre roll. Bara det inte är ett blått klot... =)

/Z

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0